722 922 6118 - 18 h

Recenze prutů Hearty Rise

Pro přidání recenze se musíte zaregistrovat / přihlásit!

Hearty Rise Innovation IN-832H

Jan Šafránek - 28.6.2020

Celou sezónu 2018 jsem odchytal na jemnější verzi Innovation IN-832MH (6 - 28g). Innovation IN-832H (8 - 32g) jsem si vzal poprvé do Nizozemska na jaře 2019 a zůstal mi až doteď. Prut je oproti jemnější verzi trochu rychlejší a ty "4g" navíc jsou dost znát. S těžšími hlavami proseknete spolehlivěji i větší rybu a máte v prutu více síly. Protože poslední rok a půl chytám jigové hlavičky hlavně od 7.5g výše (nejčastěji 7.5 - 15g, občas ale i 20 nebo 25g), tento tvrdší model mi skvěle vyhovuje. Z nástrah nejčastěji chytám KEITECH Easy Shiner 4", 5" a FAT Swing Impact 3.8" a 4.8", kromě toho i woblery DUO Realis Vibration a DUO Realis Crank. V minulé sezóně se mi s ním povedlo úspěšně zdolat i štiku 117 cm, candáta 90 cm a několik větších sumců. Citlivost obou modelů se nijak výrazně neliší. Innovation se mi skvěle osvědčil jak pro lov ze břehu, tak pro lov z lodi - délka 253 cm je ideální tím, že na lodi nepřekáží a zároveň s ní nahodíte velmi daleko při lovu ze břehu.

Hearty Rise Pro Force PF-732L

Petr Řezníček - 2.4.2020

Prut Hearty Rise Pro Force PF-732L jsem si oblíbil hned po zapůjčení - tento model je u nás dostupný k testování. Zkrátka mi sedl hned do ruky, je velmi příjemný - měří 221 cm, váží 112 g a má odhozovou zátěž 5 - 21 g. Se silnou páteří, rychlou akcí a extrémně citlivou špičkou cítíte i drobná drbnutí do nástrahy a nepromeškáte tak žádný záběr. Proto jsem se rozhodl vzít si ho s sebou do Maďarska, i když jsem vůbec netušil jak velké ryby tam mohu očekávat, protože to byl můj první výlet na ryby do zahraničí. Na prut Pro Force jsem tam chytal na offsetové háčky s čeburaškou 10 g, jigovými hlavami do 15 g a samozřejmě na gumové nástrahy KEITECH ve velikosti 3,6" - 5". Byl to sice jen výlet na ryby na necelých 6 hodin, ale za to vydařený. Povedlo se mi tam 8 štik kolem 70 cm, na počet kusů spokojenost. A velkou část zásluhy na úlovku má na svědomí právě Pro Force, protože jsem proměnil každý kopanec do prutu a nespadla mi ani jedna ryba. Pro Force je opravdu skvělý prut na chytání nejen štik, ale i candátů, okounů, parem a bolenů.

Hearty Rise Black Force BF-762ML

Aleš Erba - 22.3.2020

Rybářský prut je třeba vybírat na základě nejrůznějších kritérií a podle toho, na jaký úlovek se zaměříte. Od toho se také odvíjí výsledné provedení rybářského prutu, které by vašim potřebám mělo vyhovovat do nejmenšího detailu.
Chytal jsem s několika pruty různé druhy ryb. V celkovém výsledku jsem vybral ten, který používám na lov candáta (má „nejchytanější“ ryba). Pro začátek chci uvést, že každému vyhovuje něco jiného a já zde popíšu pouze SVÉ OSOBNÍ zkušenosti, které jsem roky získával.
Prut Hearty Rise Black Force BF-762ML je velký dříč, říkám mu „pracant“.  Tento prut zvládne maximální zátěž a ulehčí vám zbytečnou práci navíc. Je citlivý v celé své délce a jeho páteř je bez známky ohybu. Pracuje v horní části blanku s neuvěřitelnou přesností  jak v nahazování, tak v koncovém důsledku i se samotným záběrem ryby. Ukazováček na blanku prutu? Tady na to zapomeňte, zde ránu od candáta cítíte až v lokti vaší ruky.
Jeho další předností je celková váha 110g ve 231cm, kde každých xy gramů navíc je cítit. Je lehký a uložení oček je vyrobeno s novou povrchovou úpravou odolnější  7x více proti korozi, než standartní rámy oček z nerezové oceli. Očka Fuji jsou celosvětově jedny z nejlepších na trhu a šňůra mi z nich „létá“ doslova sama.
Osobně neuznávám slovo univerzální, protože to na mne působí tak, jakoby určitá věc nedělala nic na 100%, ale vše na půl např. univerzální fotbalový hráč je skvělý v obraně i v útoku? Nesmysl. U prutu Black Force se to slovo zcela oprávněně dá použít, protože se nebojím využít do poslední kapky jeho všestrannost v gramáži 7-28g a prochytávat mělčiny nebo naopak hloubky s větší zátěží, kdy nepocítím razantní změnu v akci prutu. Akce prutu je stále stejná i v ohledu na změnu velikosti nástrahy a jigové hlavičky. Prut je vyvážený do dokonalosti a já za sebe tvrdím, že atakuje tu nejvyšší řadu prutů Hearty Rise. Realita je taková, že stojí polovinu co právě zmiňovaná nejvyšší řada.
Jeho desing je směřovaný do černé (divné když se jmenuje Black J) černá byla vždy symbolem luxusu a zde tomu není jinak. Netušil jsem, že někdy tohle řeknu nebo napíšu, ale dvoudílné pruty od Hearty Rise lehce předčí kdejaký jednodílný prut od jiného výrobce.
Při prvním oficiálním chytání s tímhle prutem ( tím nemyslím testování ) jsem chytil krásného 70cm dlouhého candáta, který nebyl z běžné kategorie „klepanců“ ale sebral nástrahu velmi opatrně, ale já byl připravený reagovat na sebemenší kontakt a také jsem reagoval, jemné drcnutí do nástrahy Keitech  4,8“ palce a 3g zátěže na ofsetovém háčku jsem proměnil ve svůj prospěch, zásek seděl v horní části čelisti. (přikládám foto ).
Zde můžete vidět rozsah prutu Black Force, kde jsem použil 3g zátěž a přesto jsem byl v neustálém kontaktu s nástrahou. Za sebe můžu s naprostým přesvědčením říct, že se jedná o nejlepší prut v této cenové kategorii.
Aleš Erba

Hearty Rise Valley Hunter VHS-712ML

Petr Řezníček - 19.10.2019

Osobně vlastním Hearty Rise Valley Hunter VHS–712ML v délce 217 cm s váhou 112 g a vrhací zátěží 3,5 - 14 g. Tento prut mě uchvátil hned na poprvé co jsem ho vzal o ruky, je velmi lehký a pozastavil jsem se i na stavbě blanku – že jeho spodní díl je kratší a vrchní díl delší. V tu chvíli mi proběhlo hlavou - tak ten musím mít …
Vůbec jsem v tu chvíli nad ničím nepřemýšlel a nezvolil jsem špatně, ba naopak… Tím, jak je spodní díl kratší a vrchní delší, tak po první zkušenosti jsem zjistil, že je velmi citlivý a člověk si užije každý záběr a zdolávání ryby.
Navíc se mi Valley Hunter osvědčil jak na stojatých, tak tekoucích vodách a i z lodi. Pro mě tento prut je univerzální pro lov všech dravých ryb jako je okoun, štika, candát, bolen, sumec, tloušt, parma a v neposlední řadě black bass. Hodí se pro lov s jigovými hlavičkami, čeburaškou, na dropshot a lov na woblery, speciálně na DUO Speahead Ryuki do velikosti 60S.
Využil jsem proto tento prut v Maďarsku na štiky, tak i u nás v čechách na různých vodách a sám za sebe mohu říct, že se povedlo pár pěkných štik, okounů, candátů, bolenů a tlouštů. A vždy byl zážitek s tímto prutem spolupracovat. Pruty Valley Hunter jsou gramážově podhodnoceny. Není problém s tímto modelem Valley Hunteru odhodit 20 - 22 g, což je u veškerých prutů Hearty Rise velmi známá věc.

Hearty Rise Innovation IN-832MH

Jan Šafránek - 15.12.2018

Na Innovation MH jsem začal chytat těsně před koncem roku 2017 a první nadšení z prutu mi vydrželo i celou sezónu 2018. Prut je neskutečně citlivý a doslova nahradil všechny mé pruty na gumové nástrahy v nejběžnějších velikostech jaké chytám - to jsou jigové hlavy 5 - 25 g s nástrahami 7 - 12 cm. Skvěle se mi osvědčil jak pro lov ze břehu, tak pro lov z lodi - délka 253 cm je ideální tím, že na lodi nepřekáží a zároveň s ní nahodíte velmi daleko při lovu ze břehu. Perfektně se také osvědčil pro lov s woblery DUO Realis Vibration, DUO Realis Shad a DUO Realis Crank. Naopak není úplně ideální pro twitchovací woblery a popy, kde vadí jeho délka. Tuto sezónu se mi na prut povedlo také 6 sumců - bez problému zvládnul i dvě ryby kolem 150 cm.

Hearty Rise Valley Hunter VHS-712ML

Jan Šafránek - 27.7.2018

Valley Hunter je velmi oblíbená novinka pro rok 2018. Od ostatních prutů ho odlišuje jedna zásadní vlastnost - nemá symetrické díly - vrchní díl je výrazně delší než spodní. V případě modelu VHS-712ML je vrchní díl dlouhý 130 cm a spodní 87 cm. Prut je díky tomu velmi citlivý, ale zároveň má extra silnou páteř. Gramáž 3.5 - 14 g je celkem podhodnocená, prut zvládne bez problému i 20g. Perfektně se hodí pro lov s jigovými hlavičkami, ale také s menšími woblery. A přesně na woblery jsem ho použil na týdenní výpravě do Švédska. Většinu času jsem používal twitchovací woblery DUO Spearhead Ryuki 60S s váhou 6.5g, pro tento prut perfektní nástraha. Díky silné páteři nebyla žádná ryba problém - povedla se 90 cm štika a nový osobák potočáka 66 cm - k tomu ještě ve velmi silném proudu. :) Když jsem chtěl chytat menší ryby, vyměnil jsem wobler za 1.5g plandavku. V hlubších částech řeky nebo na jezerech jsem používal gumové nástrahy KEITECH s hlavami do 15g. Prut byl perfektní na vše, takže jsem za celý týden nemusel použít žádný jiný.

Hearty Rise Wanderer WD-864MH

Jan Šafránek - 17.3.2018

Na Srí Lanku jsem s sebou vzal i nový cestovní prut Wanderer. Prut je čtyřdílný a je dodáván s pevným pouzdrem, které se vejde do kufru nebo do batohu, takže si nemusíte platit extra zavazadlo. Vybral jsem si nejtvrdší model do 56g. První co vás překvapí je nízká váha a neskutečná citlivost prutu, citlivostí může hravě konkurovat dvoudílným prutům Hearty Rise. Druhá věc je síla - chytal jsem na woblery 30 - 50g a moje úplně první ryba na tento prut měla cca 5 kg. Hned potom jsem bez problémů zdolal 3 Giant trevally (GT) - jedny z nejbojovnějších mořských ryb na světě. Bohužel jsem ale podcenil množství nástrah a tak jsem brzy neměl na co chytat, zbylo mi pouze pár malých plandavek a mořských jigů, s váhou kolem 8g. Tady se ukázala citlivost prutu - perfektně jsem si zachytal menší mořské ryby. :)

Hearty Rise Innovation IN-832MH

Jan Šafránek - 17.1.2018

Prut Innovation je novinka pro rok 2018. Dostal se mi do rukou až těsně před koncem letošní sezóny, ale od té doby co jej mám jsem nechytal na žádný jiný. :) Prut vás ohromí už jen svým obalem - prodává se perfektně zpracovaném pouzdru, které se rozepíná po celé své délce. Na každé straně je vycpaná kapsa na jeden díl prutu. K tomu navíc kapsa na neoprenové pásky, které se s prutem dodávají. Samotný prut je velmi lehký, má Fuji titaniová očka a sedlo, které krásně padne do ruky. Celkově je prut perfektně zpracovaný do nejmenších detailů. Blank prutu je extrémně citlivý, chytal jsem s ním na jigové hlavičky od 5g do 30g. Night Attack má podobně citlivý blank, ale oproti Zanderforce je Innovation ještě přibližně o 20% citlivější. Určitě doporučuji pro všechny, kteří chtějí to nejlepší na trhu pro lov candátů.

Hearty Rise Zanderforce ZF-832HH

Jan Šafránek - 28.11.2017

Po skvělém Hearty Rise meetingu Nizozemsku jsem i v českých podmínkách začal více používat tento typ prutů. Pruty Zanderforce, Night Attack a Innovation jsou dost podobné, liší se hlavně v použitých materiálech a komponentech. S prutem Zanderforce jsem odchytal poslední 2 měsíce letošní sezóny a jsem z něj nadšený. Skvěle se hodí pro chytání s těžšími jigovými hlavičkami - 7g, 10g a více. Dokonce jsem kvůli němu často nechával doma i můj oblíbený Halcyon. Díky délce 250 cm se s nástrahou dostanete i na dříve nedostupná místa. Rychlejší akce prutu zajišťuje jistý zásek s těžší jigovou hlavičkou na velkou vzdálenost nebo ve velké hloubce.

Hearty Rise Halcyon HAL-6102UL

Jan Šafránek - 15.11.2017

Prut Hearty Rise Halcyon 1,5 - 10g je na pstruhy prostě skvělý. :) Perfektně se s ním chytá na plandavky i na gumové nástrahy. Ryby z prutu nepadají a ty nejmenší záběry cítíte i na velikou vzdálenost. Během jednoho závodu na Poličce mi asi pět minut před koncem druhého kola zabrala velká ryba. Po 10 minutách zdolávání jsem měl v podběráku mega pstruha - 65 cm / 4 kg. Prut to zvládnul bez sebemenších problémů. :)