722 922 6118 - 18 h

Recenze prutů Hearty Rise

Pro přidání recenze se musíte zaregistrovat / přihlásit!

Hearty Rise Innovation IN-832MH

Jan Šafránek - 15.12.2018

Na Innovation MH jsem začal chytat těsně před koncem roku 2017 a první nadšení z prutu mi vydrželo i celou sezónu 2018. Prut je neskutečně citlivý a doslova nahradil všechny mé pruty na gumové nástrahy v nejběžnějších velikostech jaké chytám - to jsou jigové hlavy 5 - 25 g s nástrahami 7 - 12 cm. Skvěle se mi osvědčil jak pro lov ze břehu, tak pro lov z lodi - délka 253 cm je ideální tím, že na lodi nepřekáží a zároveň s ní nahodíte velmi daleko při lovu ze břehu. Perfektně se také osvědčil pro lov s woblery DUO Realis Vibration, DUO Realis Shad a DUO Realis Crank. Naopak není úplně ideální pro twitchovací woblery a popy, kde vadí jeho délka. Tuto sezónu se mi na prut povedlo také 6 sumců - bez problému zvládnul i dvě ryby kolem 150 cm.

Hearty Rise Valley Hunter VHS-712ML

Jan Šafránek - 27.7.2018

Valley Hunter je velmi oblíbená novinka pro rok 2018. Od ostatních prutů ho odlišuje jedna zásadní vlastnost - nemá symetrické díly - vrchní díl je výrazně delší než spodní. V případě modelu VHS-712ML je vrchní díl dlouhý 130 cm a spodní 87 cm. Prut je díky tomu velmi citlivý, ale zároveň má extra silnou páteř. Gramáž 3.5 - 14 g je celkem podhodnocená, prut zvládne bez problému i 20g. Perfektně se hodí pro lov s jigovými hlavičkami, ale také s menšími woblery. A přesně na woblery jsem ho použil na týdenní výpravě do Švédska. Většinu času jsem používal twitchovací woblery DUO Spearhead Ryuki 60S s váhou 6.5g, pro tento prut perfektní nástraha. Díky silné páteři nebyla žádná ryba problém - povedla se 90 cm štika a nový osobák potočáka 66 cm - k tomu ještě ve velmi silném proudu. :) Když jsem chtěl chytat menší ryby, vyměnil jsem wobler za 1.5g plandavku. V hlubších částech řeky nebo na jezerech jsem používal gumové nástrahy KEITECH s hlavami do 15g. Prut byl perfektní na vše, takže jsem za celý týden nemusel použít žádný jiný.

Hearty Rise Wanderer WD-864MH

Jan Šafránek - 17.3.2018

Na Srí Lanku jsem s sebou vzal i nový cestovní prut Wanderer. Prut je čtyřdílný a je dodáván s pevným pouzdrem, které se vejde do kufru nebo do batohu, takže si nemusíte platit extra zavazadlo. Vybral jsem si nejtvrdší model do 56g. První co vás překvapí je nízká váha a neskutečná citlivost prutu, citlivostí může hravě konkurovat dvoudílným prutům Hearty Rise. Druhá věc je síla - chytal jsem na woblery 30 - 50g a moje úplně první ryba na tento prut měla cca 5 kg. Hned potom jsem bez problémů zdolal 3 Giant trevally (GT) - jedny z nejbojovnějších mořských ryb na světě. Bohužel jsem ale podcenil množství nástrah a tak jsem brzy neměl na co chytat, zbylo mi pouze pár malých plandavek a mořských jigů, s váhou kolem 8g. Tady se ukázala citlivost prutu - perfektně jsem si zachytal menší mořské ryby. :)

Hearty Rise Innovation IN-832MH

Jan Šafránek - 17.1.2018

Prut Innovation je novinka pro rok 2018. Dostal se mi do rukou až těsně před koncem letošní sezóny, ale od té doby co jej mám jsem nechytal na žádný jiný. :) Prut vás ohromí už jen svým obalem - prodává se perfektně zpracovaném pouzdru, které se rozepíná po celé své délce. Na každé straně je vycpaná kapsa na jeden díl prutu. K tomu navíc kapsa na neoprenové pásky, které se s prutem dodávají. Samotný prut je velmi lehký, má Fuji titaniová očka a sedlo, které krásně padne do ruky. Celkově je prut perfektně zpracovaný do nejmenších detailů. Blank prutu je extrémně citlivý, chytal jsem s ním na jigové hlavičky od 5g do 30g. Night Attack má podobně citlivý blank, ale oproti Zanderforce je Innovation ještě přibližně o 20% citlivější. Určitě doporučuji pro všechny, kteří chtějí to nejlepší na trhu pro lov candátů.

Hearty Rise Zanderforce ZF-832HH

Jan Šafránek - 28.11.2017

Po skvělém Hearty Rise meetingu Nizozemsku jsem i v českých podmínkách začal více používat tento typ prutů. Pruty Zanderforce, Night Attack a Innovation jsou dost podobné, liší se hlavně v použitých materiálech a komponentech. S prutem Zanderforce jsem odchytal poslední 2 měsíce letošní sezóny a jsem z něj nadšený. Skvěle se hodí pro chytání s těžšími jigovými hlavičkami - 7g, 10g a více. Dokonce jsem kvůli němu často nechával doma i můj oblíbený Halcyon. Díky délce 250 cm se s nástrahou dostanete i na dříve nedostupná místa. Rychlejší akce prutu zajišťuje jistý zásek s těžší jigovou hlavičkou na velkou vzdálenost nebo ve velké hloubce.

Hearty Rise Halcyon HAL-6102UL

Jan Šafránek - 15.11.2017

Prut Hearty Rise Halcyon 1,5 - 10g je na pstruhy prostě skvělý. :) Perfektně se s ním chytá na plandavky i na gumové nástrahy. Ryby z prutu nepadají a ty nejmenší záběry cítíte i na velikou vzdálenost. Během jednoho závodu na Poličce mi asi pět minut před koncem druhého kola zabrala velká ryba. Po 10 minutách zdolávání jsem měl v podběráku mega pstruha - 65 cm / 4 kg. Prut to zvládnul bez sebemenších problémů. :)

Hearty Rise Night Attack NA-832MH

Jan Šafránek - 2.11.2017

Na Hearty Rise akci v Nizozemsku jsem měl možnost 4 dny testovat prut Night Attack NA-832MH v délce 251 cm, vrhací zátěž 7 - 30g. Tyto pruty jsem tak trochu přehlížel - v ČR používám většinou jigové hlavičky do 10 gramů, a tak mi perfektně vyhovuje Halcyon 3 - 18g. V Nizozemsku jsme ale narazili na jiné podmínky - v řece IJsell byl tak silný proud, že jigová hlavička 20g byla úplné minimum. Kromě řeky jsme chytali na jezeře, kde byla hloubka 10 metrů a více. Na tyto vody se Night Attack hodí perfektně - v prutu krásně cítíte každý pohyb těžké jigové hlavičky. Zároveň je rychlejší, takže s těžkou zátěží bezproblému zaseknete i ve velkém proudu nebo hloubce. S délkou 251 cm jsem neměl problém ani při chytání z lodi - kdyby byl prut kratší, asi nebude takto extrémně citlivý. Získané zkušenosti z Nizozemska jsem použil na Slapské přehradě, kam se tento typ prutů perfektně hodí. :) Jedinou nevýhodu prutu vidím v silném konci sedla navijáku - pokud jste zvyklí mít při chytání prst na blanku, tak je to ze sedla na blank celkem dlouhá vzdálenost. V tomto ohledu bych doporučil novinku 2018 prut Innovation, který je vlastně takový nástupce Night Attacku.

Hearty Rise Sylphy II SYS762H

Jan Šafránek - 7.9.2017

Prut Sylphy II SYS762H 20 - 80g jsem si do Norska vzal primárně k lovu lososů. Na lososy už bylo pozdě, ale perfektně jsem jej použil na moři. Je s ním možné chytat vše, od gumových nástrah, woblerů až po mořské systémky. Prut má střední akci a na svojí gramáž je poměrně lehký, váží pouze 165 g. V ČR plánuji používat na sumce nebo na velké nástrahy na štiky.

Hearty Rise Pro Force PF-732L

Jan Šafránek - 4.9.2017

Prut Pro Force PF-732L 5 - 21g jsem si vzal s sebou na testování do Norska. Věděl jsem, že budeme chytat silné ryby na větší nástrahy, tak potřebuji prut který to zvládne. Pro Force je rychlejší než Halcyon a má silnější páteř, takže se do něj můžete pořádně opřít. Kromě toho jsou si oba pruty dost podobné, oba jsou extrémně lehké, příjemně se drží a jsou velmi citlivé. Na Pro Force jsem chytal s gumovými nástrahami, plandavkami i woblery - vše zvládá s přehledem. Prutu ani nevadí lehké přetížení, chytal jsem na něj i s 30g mořským jigem. Zvládal v pohodě bojovné tresky a makrely, po lehkém záběru jsem s ním chytil i okouna 42 cm. :)

Hearty Rise Rock‘n‘Force RF-662UL

Jan Šafránek - 9.8.2017

Rock‘n‘Force je perfektní prut pro lov s gumovými nástrahami. Nemá tak rychlou akci jako Halcyon a dělá se i v jemnějších gramážích než Halcyon. Část Hearty Rise Pro Staff týmu si vybrala právě tento prut pro lov s lehkými gumovými nástrahami. Prut má více špičkovou akci, ale má také velké rezervy v páteři, takže zvládá s přehledem i větší ryby. Prut má specifické sedlo které jeden typ rybářů miluje a druhý nesnáší - doporučuji vyzkoušet. Mě osobně sedlo ze začátku moc nevyhovovalo, ale po chvilce jsem si na něj zvyknul a chytám s ním teď rád. :)